Sjöbohems logga

Brightec Home – en viktig pusselbit när Sjöbohem digitaliserar

Sjöbohem vill satsa på digitala lösningar i framkant som gör fastigheterna i Sjöbo kommun smartare. Nu använder företaget flera produkter från Brightec Security som förenklar det egna arbetet och säkerställer att hyresgästerna alltid nås av rätt information i rätt tid.

Fastighetsbolaget Sjöbohem hade under en längre tid varit på jakt efter en samarbetspartner som kunde leverera digitala lösningar för trapphus. Under 2020 fick förvaltningschefen Kent Tillberg nys om att Brightec Security, som även installerat digitala nyckelskåp åt Sjöbohem, erbjöd just det man sökte.

Nu har digitala postboxar, namnskyltar och entrétavlan från den nya produktserien Brightec Home installerats i ett av Sjöbohems flerbostadshus.

– Vi ville komma bort från irritationsmomentet med namnremsor i olika stilar som inte alltid kom upp vid rätt tidpunkt. Nu kan vi byta namn på dörrar och postboxar digitalt och schemalägga detta redan vid kontraktsskrivningen. Brightec Security var egentligen ensamma på marknaden om att erbjuda den här lösningen i kombination med entrétavlan, berättar Kent Tillberg.

Säkerställer kommunikationen

Via entrétavlan kan Sjöbohem dela viktig information med hjälp av den digitala plattformen Home. Tidigare har hemsidan och sociala medier varit de främsta kommunikationskanalerna, men när informationen läggs upp där finns det en risk att berörda inte nås.

– Genom Brightecs system kan vi även skicka informationen via sms och deras boendeapp, men med en fysisk informationstavla i trapphuset når vi 100 procents täckning och säkerställer att ingen exkluderas, säger Kent Tillberg.

Skräddarsydd lösning

Det var viktigt för Sjöbohem att produkterna kunde integreras med det bokningssystem som företaget redan hade på plats, samt den egna databasen som samlar alla personuppgifter. Tack vare öppna API:er kunde Brightec få till en skräddarsydd lösning.Samarbetet mellan Brightec och Sjöbohem har präglats av just lösningsorientering samt en god dialog, berättar Kent Tillberg. Planen är nu att alla flerbostadshus ska utrustas med Brightec Home-produkter. Inom kort ska man börja använda boendeapplikationen där hyresgäster kan få riktad information samt boka gemensamma utrymmen.
– Det här samarbetet är en viktig pusselbit i Sjöbohems satsning på smarta fastigheter. Vi testkör nu produkterna som sedan kommer att bli vår nya standard. Vi ser att vi kommer kunna göra viktiga kvalitetssäkringar framåt, säger Kent Tillberg.

Om Sjöbohem

AB Sjöbohem är ett kommunalt fastighetsbolag som förvaltar 144 000 kvadratmeter i Sjöbo kommun. Förutom flerbostadshus handlar det om samtliga kommunägda fastigheter, som skolor, industrifastigheter och äldreboenden. Verksamheten startades 2005.