Skandia Fastigheter håller hyresgästerna uppdaterade

Papper på en traditionell anslagstavla, eller uppdaterad information via en digital skärm? Skandia Fastigheter har gjort sitt val och samarbetar nu med Brightec Home. ”Entrétavlorna från Brightec hade saker att erbjuda som jag inte sett hos andra leverantörer”, säger fastighetsförvaltaren Tanja Johansson.
Under 2021 inledde Skandia Fastigheter ett pilotprojekt tillsammans med Brightec, där syftet var att testa entrétavlorna från Brightec Home i en fastighet i Göteborg. Tanja Johansson som jobbar med bostäder på Skandia Fastigheter berättar om bakgrunden till satsningen.
– Jag är generellt sett väldigt intresserad av digitala produkter, och såg att entrétavlorna från Brightec hade saker att erbjuda som jag inte sett hos de leverantörer jag hade varit i kontakt med tidigare. Det här kändes som ett mer modernt upplägg, säger hon.

Smartare layout

Tanja Johansson fastnade särskilt för funktionen där fasta meddelanden och obligatoriska dokument, som energideklarationen, läggs som dokumentlänkar som hyresgästerna kan klicka sig in på. Tillfälliga meddelanden visas på startsidan, där den senast publicerade informationen hamnar längst upp.
– Det vanliga för entrétavlor är att det rullar pdf:er med både ny och äldre information, och då är det lätt att missa det som är aktuellt. Nu kan hyresgästerna snabbt se om det har kommit något nytt, och de kan stå hur länge de vill och läsa ett meddelande, säger Tanja Johansson.

Strategisk placering

De tre entrétavlorna som ingick i pilotprojektet installerades i en fastighet med 131 lägenheter nära Frölunda Torg.
– Det här huset är 16 våningar högt, så man får stå och vänta på hissen ett tag. Därför har vi valt att placera två av tavlorna så att hyresgästerna kan stå och läsa informationen i samband med detta. Den tredje satte vi utanför fastighetsexpeditionen, säger Tanja Johansson.

”Fungerade klockrent”

Hon berättar att installationen av de digitala entrétavlorna fungerande klockrent, och hon uppskattar att Brightec har gjort frekventa uppföljningar sedan dess.
– Jag upplever att säljaren har varit mån om att vi ska känna oss trygga med det vi har köpt in. Jag känner också att Brightec tar de synpunkter och tankar jag har kring utveckling av produkten på allvar, säger Tanja Johansson.

Planerar för vidareutveckling

Tillsammans förbereder Skandia Fastigheter och Brightec Home inför att bredda entrétavlornas användningsområde. Nästa steg blir att addera bokningsmöjligheter, till tvättstugan exempelvis.

Den långsiktiga planen är att alla bolagets fastigheter i Göteborg ska utrustas med digitala entrétavlor.

– Där är Brightec absolut en het kandidat som leverantör, konstaterar Tanja Johansson.

Om Skandia Fastigheter

Skandia Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar kontor, butiker och bostäder samlade i 124 fastigheter, som främst finns i Sveriges storstadsregioner.