Tage Rejmes skalar upp med Brightec Security

Bilhandlaren Tage Rejmes i Örebro har tagit hjälp av Brightec Security för att vässa sin nyckelhantering. När nya behov har uppstått har företagen varit kreativa och tillsammans hittat nya lösningar.I Örebro finns den största av bilhandelskoncernen Tage Rejmes personbilsanläggningar. För ett antal år sedan krokade företaget arm med Brightec Security för att kunna hålla bättre ordning på verksamhetens hundratals bilnycklar. I takt med att Tage Rejmes i Örebro har expanderat och nya behov uppstått, har man tillsammans med Brightec Security skalat upp nyckelhanteringen.
– Först hade vi ett nyckelinkast i form av ett rör där man kunde lämna in nycklar utanför våra öppettider, exempelvis om man som kund ställde sin bil på vår parkering kvällen innan en service, berättar Fredrik Melin, fastighetsansvarig på Tage Rejmes i Örebro, och fortsätter:
– För några år sedan blev röret för litet, då bilnycklarna till nya Volvobilar som levererades till oss började komma i större förpackningar. Jag hörde då av mig till min kontakt på Brightec som redan under samtalet började spåna för att hitta en lösning. Vi landade i ett ”brevinkast” som man kan dra ut från väggen på samma sätt som röret, där nyckeln ramlar ner i ett kassaskåp.

Samlar alla nycklar i ett nyckelrum

Kassaskåpet är nycklarnas första anhalt. I nästa steg hängs de in i nyckelrummet ¬– även detta en lösning signerad Brightec Security.
– Dörren är utrustad med ett passersystem, så det är bara vår personal som kan komma in. I rummet hänger bland annat nycklar till bilar som ska repareras och nycklar till nya bilar som ska levereras till kunder. Tidigare förvarade vi dessa nycklar i nyckelskåp från Brightec som stod på olika avdelningar, men nu har vi samlat alla på ett ställe, säger Fredrik Melin.

”Stora tidsbesparingar”

Han ser flera fördelar med den nuvarande nyckelhanteringen.
– Våra lösningar från Brightec ger oss stora tidsbesparingar. Förut kunde vi lägga mycket tid på att leta efter nycklar som hängde i olika skåp. Det behöver vi inte göra nu. Jag är också nöjd över att vi tog i rejält, vi har gott om plats i nyckelrummet och kommer inte att växa ur det på länge, säger Fredrik Melin.

Smidigt samarbete år efter år

Smidigt på alla sätt och vis – det är orden Fredrik Melin använder när han ska beskriva det mångåriga samarbetet mellan Tage Rejmes i Örebro och Brightec Security.
– Det har inte alltid funnits en färdig lösning som motsvarar vår idé, men då har vi tillsammans tagit fram en hybridlösning där vi kombinerat flera av Brightecs produkter, som vi gjorde med inkastet och kassaskåpet, säger han och fortsätter:
– Det har aldrig varit några problem med att få hjälp. Jag upplever att Brightec är väldigt servicevänliga. Det är just därför som vi år efter år håller i det här samarbetet.

Om Tage Rejmes

Tage Rejmes, eller Rejmes, är en bilhandelskoncern som finns på 15 orter med 24 anläggningar runt om i Sverige. Rejmes säljer bilar från märken som Volvo, Renault och Dacia.